Batiste Dry Shampoo sau cum să îți speli părul în mai puțin de 5 minute

Știți schimbul ăla celebru de replici din Back To The Future 2?

Biff: “I figure I’d cut you a break and give you the honor of going with the best looking guy in school.”
Lorraine: “Yeah, well, I’m busy.”
Biff: “Yeah, doin’ what?”
Lorraine: Washing my hair.
Biff: “Oh, that’s about as funny as a screen door on a battleship.”
Marty: “Screen door on a submarine, you dork.”

E o scuză pe care am auzit-o de multe ori, deși nu cunoșteam pe nimeni care să fi folosit-o în realitate. Până acum, de subsemnata. Faptul că spălatul prea des al părului îi dăunează e bine știut. Acest fapt, cumulat cu apa dură bucureșteană și fragilitatea firului decolorat, face ca spălatul părului meu să necesite un adevărat arsenal cosmetic și mult timp petrecut în baie, cu pisica mieunând la ușă.

Recent trecută (sau mai bine zis revenită) de partea blondelor, am descoperit nevoia de a-mi proteja podoaba capilară de efectele procesului prin care trece odată la 2-3 zile: spălat, uscat și coafat. După cum ar zice mama, „așa îmi trebuie, pentru că am vrut păr lung și blond. Nu puteam să stau eu șatenă și cuminte?” Pentru că, de cele mai multe ori, spălatul pe cap e o ispravă vrednică de legende, iar nouă femeilor nu ni se acordă destul credit pentru devotamentul pe care i-l arătăm, cu toate ne-am dorit într-un moment sau altul să existe o soluție mai simplă și rapidă (am I right, ladies?).

Pentru a ușura suferința membrilor casei (pentru că da, toată lumea, cu mic cu mare, e afectată de această acțiune sisifică, într-un fel sau altul), din când în când recurg la Sfântul Graal al șampoanelor uscate: BatisteDry Shampoo. Dar să începem cu elementele de bază.

Șamponul uscat este un produs sub formă de spray, ce oferă un mod rapid și convenabil de a obține un păr moale, curat si proaspăt, fără apă. Personal, mi-a oferit o soluție instantă de revitalizare a părului gras și lipsit de viață, ajutându-mă să îmi mențin calitatea firului de păr și, din unele puncte de vedere, chiar să o îmbunătățesc.

De-a lungul timpului, am avut ocazia de a încerca multiple tipuri de șampon uscat (Dove, Syoss, Balea), fiecare promițând efect imediat și volum peste măsură. Cu toată sinceritatea, nici unul nu se apropie măcar de cel de la Batiste. Fie sunt prea cretoase, nisipoase, fie nu se distribuie uniform sau au un miros puternic, înțepător. Șamponul uscat Batiste are consistența ideală, se absoarbe ușor în păr, are o varietate de arome plăcute și este disponibil și într-o versiune mini de 50 ml, potrivită pentru dușul de după sală, vacanțe în deplasare sau călătoria cu avionul.

Care sunt avantajele:

  • Volum – șamponul uscat îngroașă firele de păr fragile și adaugă textură la rădăcină.
  • Prospețime –  fiind un produs pe bază de amidon, absoarbe sebumul de la rădăcină și impuritățile din acesta, efectiv reîmprospătând părul între spălări.
  • Rapiditate și comoditate – pentru toate momentele în care ai vrut să te speli sau să îți reîmprospătezi părul dar erai prea obosită, nu aveai timp sau nu aveai unde.
  • Culoare – oferă părului o pauză de la spălatul și uscatul frecvent, ce pot estompa aspectul și strălucirea vopselei permanente.

Cum se folosește:

După ce se agită tubul, se secționează părul și se pulverizează de la aproximativ 15-20 cm distanță, numai la rădăcini.batiste 3

batiste 4

batiste 5Se așteaptă câteva minute, pentru a-i permite produsului să își facă efectul, iar apoi se tamponeaza părul cu un prosop sau șervetel. La sfârșit, se piaptănă părul ca în mod normal, distribuind și uniformizând produsul. Un șampon uscat bun nu ar trebui să lase urme albe pe păr după pieptănat sau să umezească excesiv rădăcinile.

Tips & tricks:

  • Ai să obții cel mai bun efect dacă îl folosești în ziua în care părul tău începe să se îngrașe (pentru mine, asta înseamnă cam sfârșitul celei de-a 2-a sau a 3-a zi). Dacă aștepți prea mult, ar putea intensifica aspectul sebumului, în loc să-l îmbunătățească.
  • Folosește-l înainte de culcare sau înainte de a te machia dimineața și lasă-l să acționeze mai mult, pentru zilele în care simți că ai nevoie de un efect de absorbție mai intens.
  • Masează delicat cu degetele la rădăcini, pentru a ajuta produsul să pătrundă în firul de păr și a oferi volum.
  • Folosește gama Hint of Color pentru a prelungi perioada dintre vopsiri ale rădăcinilor, disponibilă în Light & Blonde, Medium & Brunette și Dark & Deep Brown. În cazul rădăcinilor închise la culoare, pulverizează de la o distanță mai mică, pentru un efect mai intens. Eu folosesc Light & Blonde, se potrivește unui blond mai auriu, fiind vorba de o pudră ușor gălbuie.

Unde se găsește:

De obicei, mi-l cumpăr din Douglas (27 de lei pentru 200 ml și 13 lei pentru 50 ml) dar am înțeles că varianta originală se găsește și în farmaciile Sensiblu sau la Hello Free Z One Discount. Gama Hint of Color și diferitele arome sunt disponibile numai în Douglas, dar se pot comanda online și de aici.

Dacă nu folosiți deja un astfel de produs, vă recomand să îl încercați, e cu adevărat revoluționar și vă va face viața mult mai ușoară. 
batiste 6

batiste-2

batiste 7

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *