Cards Against Originality

Vești bune pentru toți pasionații de Cards Against Humanity care, de fiecare dată când încercau să achiziționeze jocul de pe site-ul oficial, primeau mesajul ăsta:

CAH

CAH este acum disponibil gratuit pe smartphone, tabletă sau PC, datorită unei aplicații web numită Cards Against Originality. Iată principalele lucruri de reținut:

  •  Anterior, doritorii fie și-au putut descărca și imprima propriul pachet de cărți, fie puteau plăti 25 dolari pentru un pachet nou, atâta timp cât livrarea era permisă în țara de destinație.
  • Jocul online dispune de toate cărțile din jocul original, inclusiv toate cele cinci extinderi.
  • Jucătorii trebuie să fie în aceeași cameră, dar s-ar putea juca, teoretic, pe Skype sau pe orice alt portal de comunicare on-line.
  • Pentru a juca, apăsați pe New Game. Acest lucru va genera un URL pe care îl puteți utiliza pentru a invita alți jucători prin mesaj sau e-mail.
  • Cards Against Originality nu este prima clonă digitală a jocului, dar este cea mai apropiată de jocul original și, de asemenea, gratuită.
  • Secțiunea FAQ de pe site-ul companiei CAH (denumită Your dumb questions, cum altfel?) a abordat chestiunea legalității, după cum urmează, într-o traducere liberă:
“Cards Against Humanity este disponibil sub o licență Creative Commons BY-NC-SA 2.0. Asta înseamnă că puteți utiliza conținutul nostru pentru a face orice, dar trebuie să ne acordați creditul, nu puteți profita din utilizarea conținutului (asta înseamnă că veniturile din publicitate nu sunt permise), și va trebui să împărțiți tot ce faceți în același mod în care îl împățim și noi (asta înseamnă că nu se poate furniza conținutul nostru magazinelor de aplicații). Deținem numele de “Cards Against Humanity”, așa va trebui să vă numiți nasoleala altcumva.”
  • Creative Commons ofera publicului dreptul de a “utiliza, remixa, și împărtăși jocul gratis”, atâta timp cât acesta nu se vinde fără permisiune.

Nu există nicio aplicație care trebuie să fie cumpărată și instalată, nu există incompatibilități gen iOS față de Android și niciun motiv pentru a nu-ți provoca prietenii la un joc pe cât de absurd pe atât de amuzant.

Cards Against Humanity sau boardgame-ul pentru persoane oribile, implică un grup de jucători care trebuie să potrivească răspunsuri incomode de pe cărți albe, cu o singură întrebare propusă pe o carte neagră. Decizia celui mai inspirat răspuns îi aparține game master-ului, care se schimbă odată cu tura.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *