Cel mai realist joc video live • Live-action FPS Video Game

Ați văzut vreodată postările despre ce s-ar întampla dacă viața reală ar fi tratată ca un joc video? Ei bine, câțiva utilizatori de Chatroulette, Skype și Omegle au avut parte de o experiență cât se poate de reală, când s-au trezit în mijlocul unui FPS (first-person shooter) live, cu tot cu arme, power-ups și valuri de inamici sub formă de zombie.

Iată câteva elemente de trivia despre realizarea și desfășurarea FPS-ului:

  • acțiunea a fost filmată înăuntrul și în împrejurimile unei biserici care este și sediul companiei;
  • aproximativ 30 de persoane au fost implicate, cu tot cu zombies;
  • o persoană a fost însărcinata strict cu responsabilitatea de a sări peste indiscrețiile obraznice comune pe Omegle și Chatroulette, în căutarea jucătorilor;
  • trăgătorul în sine a purtat o cască de motociclist cu un GoPro atașat;
  • problema streaming-ului a fost rezolvată de un codificator video Teradek Cube atașat, care transmitea filmul wireless la un router atașat de un zombie ascuns în apropiere, și era apoi transmis către camera de control;
  • un tehnician de sunet și unul de imagine declanșau efectele manual;
  • conform declarațiilor organizatorilor, pregătirile pentru întreaga producție au fost gata în aproape o lună și i-a costat aproape £900 în total;
  • prima încercare de cablare a căștii s-a lăsat cu o cameră explodată. GoPro s-a autosesizat în urma comentariilor de pe Reddit și le-a oferit un înlocuitor mai bun, pentru efort:

Ni5inme

Jucătorii ghidau personajul principal al jocului prin vorbe, spunându-i ce să facă și unde să se ducă, direcționându-l printre valuri neîncetate de inamici cu ajutorul obiectelor obișnuite, cum ar fi o rangă sau o cărămidă, dar și cu ajutorul armelor (nerf guns). Existau chiar și o mitralieră, un lansator de rachete și un final boss demonic pe măsura, pentru cei care supraviețuiau până la sfârșit.

Videoclipul de mai jos arată cât de impresionant este totul când este finalizat, în timp ce videoclipul behind the scenes trebuie vizionat pentru a vedea cât de multă muncă a necesitat sincronizarea tuturor părților diferite (efecte audio, vizuale, actori, recuzită) pentru experiența live.

În spatele acestei experiențe se află compania de producție Realm Pictures și designerii de experiențe captivante Red House Mysteries, care au creat și filmat progresul jucătorilor de pe platformele online care le permiteau să îi vadă și să vorbească cu utilizatorii anonimi.

Se pare că actorii de voce și corp/camera au avut un nivel corespunzător de flexibilitate în a improviza atunci când a fost necesar. Asta e, până la urmă, frumusețea de a face totul live și cu oameni reali, pentru că se elimină toată semantica tipica jocurilor video care de fapt rulează un program. Într-un scenariu live de genul acesta nu există “comenzi nerecunoscute”, doar grade diferite de succes/eșec.

În plus, ritmul alternează între lent și rapid, dar este foarte bun în a ajuta povestea să curgă, permițând actorilor să ofere jucatorului un “ghiont” în direcția cea bună, prin indicii verbale și vizuale sau jucatorului să dea o comandă potențial vagă pentru a vedea modul în care actorii reacționează. Rezultatul final este o “conversație” în continuă evoluție între jucător și joc mult mai fluidă decât în cazul unui joc video cu reguli stricte codificate.

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai creative și ingenioase lucruri pe care le-am văzut vreodată să se desfășoare pe internet și m-am bucurat să aud că organizatorii plănuiesc o continuare și mai amplificată. Cu toții ne-am întrebat cum ne-am descurca într-o apocalipsa zombie, iar aceasta s-ar putea să fie una din puținele șanse să o trăim (at least I hope so).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *