DIY – Pink Cotton Candy Hair

În cuvintele lui Nikka Costa, „Everybody got their something”. Acel gând de care nu poți să scapi, acea idee pe care o tot amâni, spunându-ți că o să îți faci timp și de ea într-o zi, dar nu chiar acum. Poate fi orice: curajul de a-ți mărturisi sentimentele, rochia nouă care își așteaptă rândul în fundul dulapului, cântecul pe care nu ai curajul să-l cânți la karaoke.

Care este lucrul care îți bântuie creierul în mod regulat?

Pentru mine, era părul roz.

Totuși, nu aș folosi cuvântul „aventuroasă” pentru a mă descrie. De fapt, aproape toți cunoscuții m-ar caracteriza ca excesiv de precaută, un fel de mamă grijulie al unui copil care sunt tot eu. Aventurile mele s-au limitat la studii în străinătate și trecutul străzii prin locuri nepermise (doar în situații de urgență). I’m working on it, okay?

Perspectiva părului roz era ceva care îmi era atât de îndepărtat de realitate încât nu puteam nici măcar vorbi cu ușurință despre asta. Aveam mult prea multe scuze ca să îmi imaginez că m-aș putea așeza vreodată în scaunul de la salon și să cer roz. În principal, avea legătură cu faptul că mi se spune în mod regulat că arăt mult mai tânără decât sunt, iar o culoare de păr ca „cotton candy pink” nu m-ar ajuta prea mult în soluționarea acestei „probleme”.

Totuși, din când în când, îmi iau inima în dinți, cum a fost anul trecut, când am redevenit blondă, după mulți ani de ombre discret. A fost un prim pas în direcția unui viitor mai roz, iar unul dintre avantajele acestei schimbări este faptul că mă pot juca cu mai multe culori semi-permanente, fără să mă tem de efectul degradant pe care l-ar putea avea asupra părului meu.

Deși, de cele mai multe ori, mă las pe mâna unui profesionist când vine vorba de schimbări mai drastice, câteodată simt nevoia de o reîmprospătare a culorii, între vopsiri. Aici intervin vopselurile semi-permanente și luarea sorții în propriile mâini. Literalmente. Iată pașii și rezultatul micului meu experiment.

step1

Am optat pentru un ombre, cu rădăcini „naturale” (sau cât de natural poate fi părul decolorat în prealabil) și vârfurile roz pastel, similar cu culoarea vatei de zahăr pe băț. A fost cea mai evidentă soluție, eu având deja vârfurile mai deschise la culoare decât restul părului.

Aici intervin și veștile proaste: acest tip de vopsea nu va acționa cum trebuie pe părul închis la culoare, așa că fie va trebui să faci pasul cel mare cu decolorant acasă, fie să vizitezi un salon pentru a explora posibilitatea unei vopsiri profesionale, poate chiar fără decolorant, dar la un preț mai mare. Cu cât e baza mai deschisă la culoare, cu atât mai precis va fi rezultatul, în special în cazul culorilor pastel.IMG_0737watermark IMG_0738watermark

step2

Iată care sunt lucrurile de care vei avea nevoie:

  1. vopsea semi-permanentă în culoarea dorită. Eu am folosit La Riché Directions semi-permanent hair colour în culoarea Carnation, achiziționată din profi hair shop (aprox. 40 RON).
  2. o sticlă mare de balsam. Tipul de balsam pe care îl folosești nu contează foarte mult, dar există o regulă importantă: NU folosi un balsam colorat! Este esențial să folosești un balsam ALB, pentru a evita un coșmar în amestecarea culorilor, mai ales în cazul culorilor pastel. Eu mi-am luat cel mai ieftin și mai mare balsam alb din Carrefour (aprox. 5 RON).
  3. un bol pentru amestecarea culorilor, pe care să nu plănuiești să-l mai folosești și în alte scopuri
  4. o pensulă pentru aplicarea culorii, deși eu până la urmă m-am folosit mai mult de mâini, dar ajută atunci când e nevoie de o aplicare mai precisă
  5. mânuși de unică folosință
  6. un tricou închis la culoare.IMG_0740wIMG_0742w IMG_0743wIMG_0739

O notă pentru perfecționiști: frumusețea culorilor semi-permanente este că nu trebuie să îți faci (prea multe) griji atunci când vopseaua ajunge pe unele părți ale părului nedorite, pe mâini sau pe față, pe chiuvetă sau pe pereți. E inevitabil. Dacă totuși vrei precizie și exactitate (sau te îngrozește ideea de pete roz pe chiuvetă, cum a fost în cazul meu), folosește folie de aluminiu pentru a acoperi orice suprafață pe care vrei să eviți un transfer abrupt de culoare.

step3

Următorul pas este amestecarea culorii. Pentru că îmi doream o culoare pastel, eu am combinat vopseaua cu balsamul, diluând-o până la consistența și intensitatea potrivită. Frumusețea acestor vopseluri este că toate nuanțele pot fi combinate pentru a obține culoarea dorită. De exemplu, pentru un roz mai închis, poți amesteca câteva picături de roșu, iar pentru un roz mai rece, poți adauga o picătură de albastru. Ca regulă generală, culoarea din bol trebuie să fie un pic mai închisă decât culoarea părului pe care dorești să o obții. Eu am amestecat trei părți balsam cu o parte vopsea, până am ajuns la o consistență cremoasă și uniformă.IMG_0746w IMG_0747w IMG_0749w

step4

Un test de sensibilitate nu numai că previne accidente dureroase, dar te poate ajuta și să îți dai seama de timpul de procesare și rezultatul care te așteaptă. Înainte de aplicarea completă, am testat culoarea pe o șuviță (din spate, pentru a fi mai ascunsă). Astfel, mi-am dat seama că nuanța trebuie să fie mai saturată și am adăugat mai multă vopsea în bol, până am obținut un pastel saturat, aproape neon. IMG_0750w

step5

Echipată într-un tricou vechi și închis la culoare, mi-am aplicat vopseaua pe vârfuri, cu o precizie despre care orice hair stilist ar spune că lasă de dorit. Am avut totuși grijă să nu existe linii de separare drepte sau dure între culori. Ai grijă să aplici culoarea pe toate șuvițele de păr, evitând un aspect peticit.IMG_0751w

Am lăsat vopseaua să acționeze timp de 30 de minute și apoi am clătit cu apă călâie, fără a adăuga șampon, din moment ce nu mă atinsesem de rădăcini. În plus, fiecare șamponare ulterioară va dilua culoarea din ce în ce mai mult, până când aceasta va dispărea complet.

step6

Aplică tratamentul preferat, usucă și aranjează părul și corupe-ți prietenul și pisica într-o ședință foto improvizată.

IMG_0733watermark IMG_0735watermark IMG_0752watermark

IMG_0754aOf all the words of mice and men, the saddest are, ‘It might have been.” – Kurt Vonnegut

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *