De ce mă uit la video-uri pe YouTube

Internetul. Modalitate de a petrece timpul liber pentru unii, mijloc de a câștiga un venit pentru alții, parte esențială a vieții zilnice pentru majoritatea. Casey Neistat, antreprenor, regizor, producător al filmelor premiate la Cannes și Sundance, co-fondator al companiei de social media Beme face parte din toate aceste categorii prin cea mai recentă abordare creativă a sa: vlogging de zi cu zi (daily vlogging) pe YouTube. Pe el și pe mulți alții am ales să îi urmăresc pe platforma video, în principal datorită impactului sociologic pe care îl au, fie documentându-și viața, fie împărtășindu-și expertiza într-un anumit domeniu, dar și pentru că mereu am fost atrasă de poveștile altor oameni.

YouTube e în mod eronat văzut ca relevant doar ca parte a rutei care poate conduce către succes în media convențională (mainstream). Asta în ciuda faptului că tehnologia l-a transformat în cel mai accesibil mijloc de auto-exprimare, mult mai mult decât realizarea de filme convenționale. Mai mult, a revoluționat platformele de distribuție a ideilor și poveștilor printr-o comunicare directă și eficientă între creator și audiență.

Îl las pe dl. Neistat să vă explice mai bine caracterul democratic, egalitarian și meritocratic al platformei YouTube și motivul pentru care el a ales să devină vlogger:

You know that old saying, it’s not what you know, but who you know? My favorite part of YouTube is that no one gives a s#*t who you know. They just care whether they like it or they don’t.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *