”Going Grey” – întreținerea părului gri

Îți spune toată lumea că arăți mai tânără decât ești cu adevărat? Ți se cere constant să arăți buletinul pentru a-ți dovedi vârsta? Dacă ești una dintre acele persoane căreia nu-i pasă că “îți va plăcea când vei fi mai în vârstă“, nu ești singură. Pentru unii oameni, acest lucru este o binecuvântare. Dar pentru alte persoane, este o problemă foarte mare, dar care poate fi rezolvată prin cel mai cool trend al anului 2015: #GrannyHair.

Lăsând gluma la o parte, o remarcă frecventă în grupul meu de prieteni și cunoscuți este că arăt mult mai tânără decât vârsta mea reală, fapt care poate complica situații profesionale și personale. Fie că mi se cere buletinul la intrarea în club sau sunt confundată cu o studentă sau stagiară, aspectul meu s-a dovedit a fi înșelător în cel mai inocent și neintenționat mod.

Așadar, faptul că am ales de bunăvoie și nesilită de nimeni, ba chiar la insistențele mele, să adopt acest trend al părului gri înainte de vreme nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Îmi place modul în care arată și juxtapunerea de a avea o față tânără cu un păr “bătrân”.IMG_0903

IMG_0899 IMG_0901Trendul de #GrannyHair sau ”albirea” artificială a părului a demarat pe Pinterest, dar a fost rapid popularizat de celebritățile care l-au adoptat, precum Rihanna, Kylie Jenner, Lady Gaga sau Kelly Osbourne. Dar în timp ce albirea naturală a părului nu necesită niciun fel de efort în afară de așteptat, albirea artificială necesită câțiva pași, atât înainte cât și după procesul de vopsire.

Mai precis, este vorba de întreținerea culorii și strălucirii părului, pentru a evita un aspect estompat și fără viață. Iată lucrurile de care trebuie ținut cont, pentru obținerea și menținerea părului gri:

  1. Decolorare – Nu există un mod mai subtil de a o spune: pentru a ajunge gri, părul trebuie mai întâi decolorat. Cât mai mult, spre cât mai alb. Altfel, există riscul să prindă o tentă portocalie, ceea ce nu este de dorit. E un angajament destul de mare, care implică daune în forma firelor degradate și/sau despicate.
  2. Sacrificiu – Chiar și atunci când este făcută de un profesionist, decolorarea părului va înseamna o oarecare măsură de degradare, mai ales dacă părul a fost vopsit în prealabil. Fii pregătită să renunți la o parte din lungime, pentru a-ți menține părul într-o stare cât mai sănătoasă.
  3. Întreținere – Părul decolorat și vopsit necesită un arsenal mai divers și specific, cu care s-ar putea să nu fi luat contact până acum. Lucruri precum șamponul și balsamul mov pentru tonarea părului, fără sulfați. Eu recomand gama asta, se găsește în profi hair shop. Are un preț mai mare decât produsele de pe raftul din hipermarket dar va ajuta enorm cu contracararea tonurilor de galben și portocaliu. Alte produse precum șamponul uscat, uleiurile și măștile hidratante îți vor deveni cei mai buni prieteni, alături de vizitele regulate la salon pentru refacerea rădăcinilor.

IMG_0897Eu sunt cu adevărat îndrăgostită de noua mea culoare cu iz bacovian. Am constatat că ondularea lui face ca culoarea să pară mai puțin copleșitoare și să genereze mai puține întrebări gen ”Așa ai vrut tu să iasă?” Cred că e foarte distractiv să experimentezi și să încerci culori cât mai diferite, așa că, probabil, data viitoare voi încerca ceva nou. Pentru că de ce nu?

IMG_0895aIMG_0904

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *