My September Love List | The Household Geek

Fiecare lună este o nouă oportunitate de a descoperi favorite care îmi îmbunătățesc sau îmbogățesc viața într-un fel sau altul. Lucrurile pe care le-am făcut, locurile pe care le-am văzut, experiențe culinare, sportive sau emoționale își vor găsi de acum locul în acest post lunar, menit să înregistreze toți factorii care au contribuit într-un fel sau altul la bucuria și fericirea mea.

What I Snapped | Fotografia favorită

Septembrie a trecut foarte repede, mai ales că sfârșitul lunii s-a manifestat într-o mult așteptată vacanță în Barcelona, motiv pentru care această listă ar putea avea o oarecare influență spaniolă. Cumva, acest oraș a reușit să mă surprindă la fiecare colț, restaurant, monument sau artist prezent pe străzile sale nenumărate.

Preferința mea pentru această fotografia în special ține mai mult de locația în care e făcută. Parc de la Ciutadella a fost ca o oază de liniște în mijlocul unui oraș plin de viață și dinamism, iar Cascada a fost cea mai impresionantă priveliște din jur, aducându-mi aminte de Grădinile Suspendate ale Semiramidei.

Cascada_Ciutadella

What I Did | Cum mi-am petrecut timpul liber

În ceea ce privește călătoriile, ce mă bucură cel mai mult este confortul de a ști că vor exista mici momente și ocazii de a fi încântată în fiecare zi: încercarea unui restaurant nou într-o dimineață de marți, când nu e foarte aglomerat, plimbarea pe faleza unei mări străine, descoperirea unei bănci libere în parc după 10 km de mers pe jos.

Chiar dacă suntem în mijlocul toamnei, schimbările de sezon nu sunt atât de evidente în Barcelona, așa că ne-am putut bucura de plimbări lungi în aer liber, entuziasmați să explorăm câte un cartier nou în fiecare zi. Traseul meu preferat a fost cel din Plaça Espanya până la Castelul Montjuïc, prins la apus, după o zi plină.

MNAC_Barcelona

What I Watched | Filmul/Serialul preferat

Răbufnirea în râs este unul dintre cele mai dragi gesturi pe care le pot oferi cuiva, motiv pentru care am ales ca serial preferat al lunii septembrie să fie Friends (Prietenii tăi). E unul din serialele pe care aș putea să le revăd de zeci de ori (deocamdată am ajuns doar la 4) fără să mă plictisesc. Reușește să mă surprindă cu ceva nou sau o amintire plăcută în fiecare episod, iar faptul că Dan îl vizionează cu mine și se bucură de el pentru prima oară îmi cauzează atât bucurie, cât și un pic de gelozie.

Who I Loved | Persoana favorită

Teni Panosian (Miss Maven) este printre primele beauty blogger/vlogger care vor recunoaște că nu este un make-up artist. Mai mult, într-un domeniu suprasaturat de recenzii și tutoriale, ea se caracterizează drept un „consumator extrem de bine informat” cu o varietate de trucuri adunate de-a lungul timpului. Pe mine m-a cucerit cu personalitatea sa autentică, cu tutorialele simple de urmărit și stilul său de viață demn de admirație. Plus, she’s absolutely gorgeous.

What I Wore | Articolul vestimentar preferat

We all know I’m a geek at heart, așa că nu ar trebui să fie o surpriză că articolul de îmbrăcăminte pe care l-am ales este legat de unul dintre universurile mele preferate: Star Wars. Faptul că a devenit tricoul meu preferat EVER ar trebui să vă dea de înțeles cât de entuziasmată sunt pentru apariția următorului film din serie, în decembrie 2015.

Star_Wars_Shirt

What I Ate | Mâncarea favorită

Nu am fost niciodată mare fană a fructelor de mare. Asta nu înseamnă că nu am fost dispusă să le încerc, dar tot ce am reușit este să fiu expusă în repetate rânduri unei explozii de apă sărată de mare și unui gust care este cel puțin fishy.

Tocmai din cauza asta, am șovăit puțin în alegerea unui restaurant autentic catalan în călătoria noastră prin capitala spaniolă. Până la urmă, ne-am încrezut în review-urile de pe Foursquare care ne-au dus la Restaurante Delicias, unde mi s-au deschis porțile figurative ale raiului fructelor de mare în forma unui platou de baby caracatiță. Sunt puține animale la fel de uimitoare din punct de vedere vizual precum baby caracatița gătită: cârlionți violet, răsuciți într-un vârtej aromatic, care satisface atât ochii cât și gustul.

Baby_Octopus

What I Drank | Băutura favorită

Mi-aș dori să pot spune că toamna asta m-am așezat la coadă la Starbucks, cu un singur gând în minte: Pumpkin Spice Latte. Din păcate, cafeaua nici nu îmi place, nici nu îmi priește, așa că în fiecare an trebuie să abandonez dovleacul și să apelez la o varietate puțin mai exotică a băuturilor tomnatice: Chai Tea Latte. Totuși, recomand varianta homemade, pentru a evita excesul de zahăr din cele disponibile în comerț.

Mixul de condimente aromate, ceai negru și lapte spumos e perfect atunci când discuțiile abundă, când dimineața e rece și cănile calde sunt destinate pentru plăcerea petrecerii momentelor liniștite în buna companie a prietenilor apropriați.

Sursa foto

Where I Went | Evenimentul/Ocazia favorită

Obișnuiam să grupez conceptele de satisfacție și fericire dar, pe măsură ce am avansat atât în vârstă, dar mai ales în experiență, am învățat că există o mare diferență în modurile în care fiecare dintre aceste sentimente se dezvoltă. Satisfacția mea se generează prin realizarea unui scop sau câștigând ceva prin muncă grea, dar acest proces nu mă face neapărat fericită. Îmi pare că adevărata fericire nu o obțin prin a câștiga, ci prin a acorda; fie că este vorba de petrecerea momentelor prețioase alături de cei dragi, sau furnizarea de ajutor unui prieten apropiat, actul de a da altora este ceea ce îmi generează fericire iar reciprocitatea gestului este pur și simplu cireașa de pe tort.

Acesta este motivul pentru care evenimentul preferat al lunii septembrie este seara minunat de surprinzătoare petrecută în companiei dragei mele Andra (andrazaharia.ro) în mijlocul unei livezi urbane, în cadrul evenimentului Strongbow Appletone Party. Îi mulțumesc încă o dată Andrei pentru invitație și vă las să citiți mai multe detalii în articolul său.

What I Heard | Melodia favorită

Atunci când mi-am ascultat melodiile din playlist de atât de multe ori încât le-am memorat versurile tuturor pe de rost, am tendința să evadez către playlist-urile de pe YouTube, în căutare de ceva nou și surprinzător. Așa am descoperit albumul Ellei Henderson, Chapter OnePe ea o știam deja de la X-Factor UK și prin melodia Ghost, al cărei co-scriitor a fost Ryan Tedder dar, ascultându-i albumul în întregime, am înțeles de ce și-a denumit albumul de debut astfel: este primul capitul într-o carieră muzicală de excepție.

Cât despre melodia preferată de pe album, Yours este o baladă emoțională și pe sufletul meu care, în decursul a doar 3 minute, spune mai multe decât ar putea o scrisoare de dragoste de 3 pagini.

What I Used | Lucrul preferat 

Cum se apropie sezonul festiv, eu deja încep să mă gândesc la decorațiuni. Așa că nu e de mirare că unul dintre suvenirurile cu care m-am întors din Barcelona sunt aceste luminițe tip „licurici” pe care le-am găsit la Urban Outfitters.

Aceste mini-LED-uri constau într-un fir de cupru cu lumini integrate și sunt complet sigure și economice, fiind pe bază de baterii. Firul de metal le permite să se îndoaie după orice formă și să se adapteze în funcție de mediul lor, ceea ce le face decorațiunea ideală pentru anotimpurile întunecate ce urmează.

Fairy_Lights

My (insert month here) Love List este o privire personală înapoi la ultimele patru săptămâni și la ce, unde și pe cine recomand. Ideea este de a împărtăși lucruri de care m-am bucurat în luna care a trecut, care să nu se refere neapărat la produse cosmetice sau de înfrumusețare. Inspirația vine dintr-un tag care circulă pe YouTube, o încercare de a comunica și relaționa la un nivel mai personal cu spectatorii, despre alte subiecte în afară de fashion și beauty.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *