Primăvara din vază

După multe dimineți întunecate și mohorâte, au sosit în sfârșit zilele în care plec la și de la muncă pe lumină. Pentru mine, ăsta e un semn că se apropie primăvara, iar unul din cele mai plăcute lucruri despre primăvară sunt florile.

10989168_914017035304859_9046561603805691710_n

După cum pot depune mărturie paginile mele de social media, florile mele preferate sunt lalelele, care nu se găsesc chiar tot timpul anului. Așadar îmi doresc să le mențin în stare bună cât se poate de mult, iar lalelele au reputația de a se ofili sau lăsa foarte repede, odată ce sunt smulse din pământ.

foto-lalele-1

De-a lungul timpului, am auzit de multe căi de a „conserva” buchetele de flori, dar azi vreau să vorbesc despre metoda pe care am găsit-o a fi cea mai eficientă pentru lalele. În același timp este și foarte accesibilă, deoarece necesită un singur ingredient, pe care cred că îl are oricine în casă:

zahărul granulat

foto-lalele-2

La nici 24 de ore după ce le-am primit, frumoasele mele lalele au început să se lase, una câte una. Așa că am decis să iau măsuri: am adăugat o linguriță de zahăr în vaza cu apă proaspătă, nu foarte rece și le-am tăiat tulpinile în unghi, pentru a permite absorbția rapidă. Atât!

foto-lalele-3

Aproximativ două ore mai târziu, florile mele sunt ca noi și vor rămâne așa pentru câteva zile. Sunt sigură că există și alte metode de a le împrospăta florile (am auzit de sarea de bucătărie, oțetul, acidul boric și aspirina că ar fi eficiente), dar încă nu le-am testat.

foto-lalele-4

foto-lalele-5

 

Vă doresc o primăvară frumoasă, cu cât mai multe lalele, cât mai mult timp! :)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *