Serialul Minority Report are trailer

În 2002, regizorul Steven Spielberg a făcut echipă cu Tom Cruise pentru a realiza unul dintre cele mai bune filme de acțiune Sci Fi din ultimele decenii, o adaptare cinematică, întortocheată a nuvelei lui  Philip K. Dick din 1956, sub numele de Minority Report. Pelicula imagina un viitor distopic, unde 3 copii precognitivi („precogs”) sunt exploatați pentru a ajuta poliția, prin prevenirea crimelor înainte de a se întâmpla. Viziunile lor sunt comparate și suprapuse producând un raport majoritar, considerat a fi o predicție fidelă a viitorului. Dar existența unui raport majoritar implică și existența unui raport minoritar, oferind un viitor alternativ.

Trebuie să recunosc, din momentul în care am auzit că Fox a aprobat un pilot al serialului bazat pe filmul Minority Report, am avut îndoieli. Apoi a apărut primul trailer.

Este anul 2065, 10 ani după evenimentele din film, care au condus la desființarea unității lui Cruise. Unul dintre „precogs” este acum un adult bântuit de viziuni ale viitorului care încă își folosește puterile, fără succes, pentru a încerca să reducă activ rata criminalității în orașul său, când întâlnește un detectiv care ar putea găsi o utilizare pentru abilitățile sale.

Iată principalele puncte de atracție:

  • Serialul este produs de compania lui Steven Spielberg, Amblin TV. Spielberg, ca regizor al filmului din 2002, a văzut pilotul.
  • Distribuția îi include pe: Meagan Good (Think Like a Man, Anchorman 2), Stark Sands (Inside Llewyn Davis), Wilmer Valderrama (That ’70s Show), și Daniel London (Synecdoche, New York), care a jucat și în filmul original.
  • Din ce îmi dau seama, este mai mult o continuare decât o reiterare a aceluiași material, dar păstrează elementele esențiale.
  • Va urma o structură gen „crime-of-the-week”, ușor de urmărit, dar cu un fir narativ de bază.

Deși sunt încântată să văd un studio important încercând să producă mai mult Sci Fi pentru televiziune, nu pot trece peste faptul că întreg conceptul a fost deja realizat, atât ca un film de succes și timp de trei sezoane în Person of Interest, unde scenariul “prinde criminalul înainte ca acesta să omoare” este o parte principală a fiecărui episod.

Mai mult, deși filmul original nu a fost deloc slab, ba chiar e considerat un succes comercial, am probleme în a simți mai mult decât apatie față de noul serial, bazată numai pe faptul că este un remake, un alt remake, într-un moment în care televiziunea și filmele sunt supra-saturate cu remake-uri inutile.

Îmi amintesc când, în 2012, am citit un articol despre cum Guardians of the Galaxy era un risc major pentru Marvel, în mare parte pentru că era un brand necunoscut și distribuția sa includea un raton și un copac. În același timp, John Carter (își mai amintește cineva de filmul ăsta?) a fost o mare bombă la box office, demonstrând că Sci Fi este un domeniu riscant. Această mentalitate încă predomină, rezultând o undă verde majoritară pentru remake-uri și mai puțin timp și spațiu pentru ceva nou și original, într-o epocă mult prea lipsită de ambele, chiar dacă una dintre lecțiile GotG este că nou și original poate fi de succes atunci când este făcut corect.

Totuși, datorită unui prim trailer destul de promițător, îmi păstrez speranța că serialul Minority Report se poate (măcar) apropia de aspectul interesant al viitorul oferit de filmul original. Până atunci, vă las cu cateva cinemagraphs nostalgice din filmul original.

Sursa cinemagraphs: http://fdrobbins.tumblr.com/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *