Flash Tattoo

Profitând de vremea minunată de weekend-ul trecut și implicit de ocazia de a purta pantaloni scurți și rochii, mi-am făcut în sfârșit curajul de a încerca cel mai nou accesoriu pe propria-mi piele, literalmente: tatuajele flash (flash tattoos). Pentru că mai multe dintre voi ați fost curioase, m-am hotărât să abordez subiectul în profunzime, să descoperim ce constituie (sau nu) un Flash Tattoo, cum se aplică și cum le putem menține cât mai mult timp pe piele.11228920_962048073835088_8522166133612366243_n

În timp ce tatuajele permanente sunt de mult timp o alegere comună de modificare a corpului pentru adulți, tatuajele temporare au fost de obicei rezervate ambalajelor de guma de mestecat pentru copii. Asta până când tatuajele flash au invadat piața accesoriilor non-conformiste. Aceste podoabe metalice ale corpului  sunt populare în rândul celebrităților și amatorilor de festivale de muzică deopotrivă dar, chiar dacă nu vă încadrați în niciuna dintre aceste categorii, puteți admira frumusețea acestor aplicații.
colajDar să nu credeți că tatuajele flash sunt ceva nou. În timpul dinastiei Tang (618-906 AD), un proces de înfrumusețare în șapte pași pentru femei la modă din China includea aplicarea pudrei, întunecarea sprâncenelor, pictura gropițelor și aplicarea unei foițe de aur strălucitor pe frunte. Astăzi, tatuajele flash păstreaza vie tradiția, urmând standardele de siguranță pentru industria cosmetică.

tattoo1

Setul de tatuaje temporare care se transferă pe piele cu un pic de apă și ia aproximativ 10 minute pentru a se fixa, oferă impactul vizual al unei bijuterii, fără frica de a se agăța sau degrada din cauza soarelui sau apei excesive. Chiar și cele mai substanțiale modele vor dispărea în 4 la 6 zile, care într-un fel adaugă la frumusețea lor efemeră și lejeră, iar dacă alegeți să le purtați în timp ce vă bronzați, aveți șansa de a rămâne cu urme de bronz în forma tatuajului, mult timp după ce acesta s-a estompat, reminiscent cu mult doritele tatuaje albe.

flash_tat_inside

Sunt disponibile sub formă de set, iar colecțiile sunt în general inspirate de stiluri de bijuterii eclectice, aceste tatuaje metalice putând fi purtate la piscină, la un festival, sau într-o seară în oraș. Pot fi aplicate pe picioare, brațe, mâini, spate, piept și unghii, fiind un accesoriu inedit și pentru ocazii precum nunți sau petreceri.IMG_8659-1024x983tattoo3

Tatuajele flash se aplică rapid și ușor cu ajutorul a puțină apă. Mai întâi, asigurați-vă că pielea este curată, uscată și fără urme de ulei sau loțiune sau tatuajul nu va adera. În caz contrar, utilizați puțină apă și săpun sau un tampon de vată îmbibat în spirt pentru a curăța zona. Decupați tatuajul cât mai aproape de margine și ajustați dimensiunea, în timp ce învelișul protector este încă aplicat.

Odată ce ați ajuns la dimensiunea corectă, îndepărtați folia transparentă și aplicați tatuajul cu fața în jos și țineți o bucată de vată umedă peste, pentru aproximativ 30 de secunde. Îndepărtați hârtia și apoi tamponati usor cu vata umedă. Aveți grijă să nu frecați sau întindeți pielea până ce tatuaj a avut timp să se fixeze (cel puțin 10 minute).tattoo4Pentru a îndepărta tatuajul, pur și simplu aplicați ulei pentru bebeluși, ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos pe piele timp de un minut, apoi frecați zona ușor. Repetați dacă este necesar. La final se poate aplica loțiune pentru a hidrata și calma zona.
tattoo2

Flash Tattoos™ este brandul care a introdus această tendință a tatuajului metalic temporar. Celelalte companii producătoare au preluat numele produsului, ele fiind disponibile astăzi în multiple locații, inclusiv în România. Eu mi le-am achiziționat din magazinul New Yorker, dar le-am zărit și în Stradivarius, cu modele diferite. Mai mult, ele sunt disponibile pentru comandă online pe pagina Chic Diva. Fiind complementul perfect pentru pielea bronzată, bijuteriile decorative aurite sau argintate, sub formă de brățări  delicate, coliere de laur și pene șablonate, care par să plutească pe piele au devenit un fenomen de frumusețe și fashion în ultimele luni.

Dacă plănuiți să încercați look-ul, alegeți un tatuaj care reflectă cel mai bine stilul personal de bijuterii, apoi combinați cu câteva dintre piesele voastre preferate din viața reală. Gândiți-vă cum ar arăta plasat între un teanc de brățări, fie aurite sau argintate, sau combinat cu un ceas supradimensionat, în aceeași nuanță de auriu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *