Topul personajelor feminine din Universul Marvel

Când vine vorba despre femei puternice, Marvel are mai mult decât câteva opțiuni. Fie că se situează de partea bună sau rea a universului Marvel, eroine sau anti-eroine, fie aliați sau dușmani, femeile din benzile desenate care au inspirat printre cele mai profitabile filme ale ultimului deceniu sunt, fără îndoială, parte esențială a intrigii și a secvențelor de acțiune.

Cei de la Morph Costumes au alcătuit un top infografic al celor mai badass personaje feminine din universul benzilor desenate, în fruntea căruia a ieșit nimeni alta decât Captain Marvel, posesoarea rolului principal dintr-un viitor film de sine stătător din 2018. Damele (de multe ori) fatale au fost clasificate în funcție de abilitățile lor de luptă, putere și arme/superputeri. În mod evident, o parte din clasament este subiectiv, procesul nu este chiar științific, dar este o imagine de ansamblu decentă.

Deși infograficul aduce cinste personajelor feminine care au popularizat benzile desenate în rândul publicului general, prin prezența lui Mystique, a Elektrei și Văduvei Negre, trebuiesc menționate câteva personaje notabile care lipsesc: noul Thor, de gen feminin, Psylocke din universul X-Men, Daisy “Quake” Johnson din serialul Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. sau Medusa, personaj cu care vom face cunoștință cu ocazia filmului Inhumans.

Lăsând la o parte discuțiile privind formula utilizată pentru clasament, a vedea o astfel de varietate de personaje de sex feminin și puterile lor evidențiate nu poate decât să mă bucure. Acest top, alcătuit pe baza unor caracteristici relevante universului din care fac parte, este un pas înainte în lupta împotriva exploatării personajelor feminine doar ca sex symbols, love interests or emotionally impenetrable femme fatales.

badass-female-marvel-charactersSursă foto: MorphSuits.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *