Review – Tratamentul pentru păr MaroccanOil

Blondul este o ambiție de-a mea de când am realizat că nu trebuie să rămân cu aceeași culoare în cap pentru tot restul vieții. Fiind o descendentă a spațiului carpato-danubiano-pontic, Mama Natură m-a înzestrat cu cea mai neinspirată combinație de culori, când vine vorba de ochi și podoabă capilară: maron și maron. Asta ținând cont că unul din părinți este blond cu ochi albaștri (thanks a bunch, dad).
10492579_783468305026400_693848410851744868_n

Acest „blestem al căcăniului” m-a urmărit până la salon, unde m-am transformat în zâna nordică pe care o visam. Glumesc, am ieșit galbenă ca un pui de găină de o zi. Dar asta e o altă poveste. Multe alte nuanțe, mai puține fire de păr și o varietate de culori (inclusiv negru și roșu) mai târziu, am ajuns la un blond care mă mulțumește: multi-dimensional, cu șuvițe plasate strategic, ușor ombre către vârfuri. Din când în când mai prinde și o tentă de gri sau roz, depinde de starea mea de spirit la salon.

Weekend-Buzau-39

Weekend-Buzau-27Decolorantul, într-o revelație surprinzătoare, nu este chiar bun pentru sănătatea părului meu. Am încercat totul: keratină, ulei de argan, ulei de măsline, balsam făcut din rășină de copaci sacri colectată de acoliți dansând sub o lună plină. Netezimea firului de păr „virgin” este scopul final și este întotdeauna de neatins. Există totuși câteva arme împotriva degradării care sunt mai eficiente decât altele.

O metodă simplă, rapidă și ușoară pentru a-i acorda părului meu un pic de răsfăț este folosirea unui ulei. În acest sens, am încercat o varietate de brand-uri (printre care și L’Oréal și Syoss), dar nu au avut niciodată un efect WOW. Până la tratamentul MaroccanOil. Acest Sfânt Graal, superstar al lumii uleiurilor de păr, este un produs pe care mi l-am dorit de câțiva ani, dar nu am putut justifica prețul, așa că am revenit de fiecare dată la uleiurile mele mediocre. Până într-o zi când am avut ocazia să-l încerc acasă la o prietenă. O singură aplicare și am fost convertită.sony_ilce_5000-15

Hair1

Produsul este un tratament care poate fi folosit pentru hidratare, styling și finisare. Infuzat cu ulei de argan bogat în antioxidanți, proteine și vitamine, acest tratament adaugă strălucire, catifelare, accelerează timpul de uscare și promovează un aspect mai sănătos cu fiecare utilizare.

Tratamentul MaroccanOil are un miros plăcut, o consistență ușoară, pătrunde repede în păr, nu lasă foarte mult reziduu uleios pe palme și nu rămâne pe suprafața firului de păr, riscând să păteze hainele.

Hair6Înainte de vopsire – protejează firul de păr împotriva degradării.

În timpul vopsirii – se adaugă în vopsea, pentru un plus de protecție și hidratare.

Înainte de spălare – acționează ca un balsam ce hidratează în profunzime.

Înainte de uscare –  înlocuiește necesitatea aplicării unui spray de protecție împotriva căldurii.

După uscare – netezește firele de păr rebele.

Între spălări – pentru finisarea coafurilor și hidratarea vârfurilor uscate.

Hair7

De câteva luni, îl folosesc pe întreaga lungime a părului meu uscat cu prosopul, după duș, ocazional și pe părul uscat, dacă pare prea zburlit și am nevoie să îmi îmblânzească firele rebele. Îmi face părul mult mai ușor de gestionat, iar astfel pieptănarea după spălare nu mai este o corvoadă.

Odată uscat, părul meu este într-o stare mult mai bună decât înainte. Produsul acționează cel mai eficient dacă se aplică într-o cantitate mică (a little goes a very long way) și este încălzit în palme, înainte de a fi aplicat pe lungimea firului de păr, concentrându-se mai mult către vârfuri și cât mai puțin pe rădăcini.Hair5

Eu mi l-am achiziționat din profihairshopvarianta de 25 ml, la un preț de 79,90 RON. În România, tratamentul MaroccanOil este disponibil în varianta Original și Light (pentru păr subțire), în magazinele de produse profesionale pentru păr, pe site-uri de specialitate dar și în unele saloane. Din ce am observat, gramajele sunt de 25 ml, 100 ml și 200 ml. Variantele mai mari vin și cu o pompă care înlesnește aplicarea cantității corecte a produsului.sony_ilce_5000-17

În general sunt teribil de impresionată de tratamentul MoroccanOil și este cu siguranță cel mai bun ulei de păr pe care l-am încercat. Merită prețul? Pe scurt, da. Odată ce îmi voi termina sticluța de 25 ml, de care mă folosesc din luna noiembrie 2014, după fiecare spălare pe păr, cam de 3 ori pe săptămână, cu siguranță îl voi recumpăra. Mai mult, am achiziționat și balsamul din aceeași gamă. Este o indulgență pe care nu o voi regreta prea curând, una din singurele care îmbunătățește vizibil calitatea firului de păr.hairme

Comments

comments

1 Comment Review – Tratamentul pentru păr MaroccanOil

  1. Pingback: DIY – Pink Cotton Candy Hair | The Household Geek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *