Universul cinematic se intensifică

Din seria a 8-a minune a lumii, Sony Pictures Entertainment și Marvel Studios au anunțat că au ajuns la un acord în ceea ce privește integrarea lui Spider-Man la Universul Cinematic Marvel (MCU), după aproape un deceniu de speculații. Iată ce înseamnă asta, pe termen scurt și lung:

  • Spider-Man va beneficia de o nouă direcție creativă, grație colaborării dintre Kevin Feige (Marvel) și Amy Pascal (Sony)

În urma hackingului desfășurat în 2014, Pascal tocmai a anunțat că va demisiona din poziția ei de la Sony, dar parteneriatul ei cu Feige ar putea fi ceea ce le-a lipsit ultimelor 3 filme din seria The Amazing Spider-Man, iar asta îmi dă speranțe. El se poate asigura că personajul este mai mult sau mai puțin coerent cu MCU, iar abordarea lui Pascal ca supraveghetoare a francizei originale de acum 13 ani este de neprețuit.

  • Noul Spider-Man își va face prima apariție într-un film Marvel Studios

Toate indiciile arată că prima apariție a lui Spider-Man va avea loc, cel mai probabil în Captain America: Civil War. Marvel a anunțat că personajul va apărea într-un film înainte de apariția unui nou film autonom. Cum The Avengers: Age of Ultron și Ant-Man deja și-au încheiat filmările, iar Spider-Man ar fi nelalocul lui în GOTG2 și/sau Dr. Strange, Civil War pare a fi cel mai sigur pariu. SAU, la fel de probabil, o scenă în post-credits la Age of Ultron.

  • Ulterior, Sony Pictures va lansa următorul film din franciza Spider-Man pe 28 iulie 2017

A fost deja confirmat că Andrew Garfield nu își va relua rolul din The Amazing Spider-Man. Ceea ce înseamnă o nouă față pentru Spider-Man. Numai bună de dezvăluit în Civil War, ruinându-i viața lui Peter Parker și permițându-le celor de la Sony să aibă un fir narativ inovator pentru următorul film din franciză.

  • Sony Pictures va continua să finanțeze, distribuie, dețină și să aibă control creativ asupra filmelor Spider-Man

Să fie clar, Marvel Studios nu deține drepturile asupra personajului Spider-Man în film. Aceasta este strict o colaborare între studiouri, cu beneficii pentru toate părțile implicate, ce implică un film bun și maximizarea profiturilor. Deși personajele aparțin aceluiași univers în benzile desenate, Sony deține drepturile asupra personajului în cinematografie și nu îi văd vânzându-și cea mai mare și profitabilă franciză prea curând. Aceasta nu e prima discuție dintre studiouri, dar ținând cont de evenimentele recent petrecute la Sony și disperarea instaurată, se pare că au reușit să ajungă la un compromis.

  • Marvel și Sony explorează posibilitatea integrării altor personaje din MCU în viitoarele filme Spider-Man

Pe cât de încântată sunt să îl avem pe Spidey ca parte din MCU, sunt mai interesată să văd cum evoluează această relație în timp. E cea mai realistă și fezabilă metodă pentru ca marile studiouri (Marvel, Sony, FOX) să lucreze și să aducă împreună pe marele ecran personaje de genul Spider-Man, X-men sau Fantastic Four. Deși mă îndoiesc că Marvel Studios va ajunge vreodată să dețină controlul complet asupra tuturor personajelor sale, le va oferi legitimitate viitoarelor filme și vor continua practic să-și tipărească proprii banii.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *